• Grootste collectie cementtegels
 • Eigen productie Portugese tegels
 • Razendsnelle levering

FAQ

Heb je vragen over onze tegels? Kijk dan even bij de meest gestelde vragen of je vraag erbij zit. Heb je nog steeds een vraag na het lezen van deze informatie dan kun je altijd een mailtje sturen of contact opnemen met onze klantenservice.

Cementtegels in combinatie met vloerverwarming

Ja, cementtegels kunnen in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels geschikt zijn voor deze toepassing en dat ze op de juiste manier worden geïnstalleerd.

Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen bij het gebruik van cementtegels met vloerverwarming:

 1. Kies de juiste cementtegels: Niet alle cementtegels zijn geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Zorg ervoor dat de tegels geschikt zijn voor deze toepassing en dat ze voldoende thermische geleidbaarheid hebben om de warmte goed te verspreiden. De kwaliteit cementtegels van FLOORZ is altijd geschikt voor gebruik met vloerverwarming.
 2. Plaats de cementtegels op de juiste manier: Het is belangrijk om de cementtegels op de juiste manier te plaatsen, zodat ze de warmte gelijkmatig over het oppervlak verspreiden. Dit kan worden bereikt door de tegels op een egale ondergrond te leggen en een geschikte lijm te gebruiken.
 3. Laat de cementtegels goed uitharden: Zorg ervoor dat de cementtegels goed zijn uitgehard voordat de vloerverwarming wordt ingeschakeld. Dit kan enkele weken duren, afhankelijk van de omstandigheden.
 4. Pas de temperatuur geleidelijk aan: Wanneer de vloerverwarming voor het eerst wordt ingeschakeld, moet de temperatuur geleidelijk worden verhoogd om ervoor te zorgen dat de tegels niet barsten of scheuren.
 5. Onderhoud de vloerverwarming: Zorg ervoor dat de vloerverwarming goed wordt onderhouden om te voorkomen dat er zich problemen voordoen. Regelmatig onderhoud en reiniging kunnen helpen om de levensduur van zowel de vloerverwarming als de cementtegels te verlengen.

Met de juiste zorg en installatie kunnen cementtegels succesvol worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, waardoor een warme en aantrekkelijke vloer ontstaat.

De prijs van Portugese cementtegels

De prijs van cementtegels kan door verschillende factoren worden bepaald. Hieronder staan enkele belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs:

 1. Ontwerp en patroon: De complexiteit en het ontwerp van het patroon kunnen van invloed zijn op de prijs. Tegels met eenvoudige patronen zullen meestal goedkoper zijn dan tegels met ingewikkelde ontwerpen.
 2. Kleur en afwerking: De kleur en afwerking van de tegels kunnen ook invloed hebben op de prijs. Sommige kleuren of afwerkingen kunnen duurder zijn om te produceren, waardoor de prijs van de tegels hoger wordt.
 3. Afmetingen en dikte: De grootte en dikte van de tegels kunnen ook van invloed zijn op de prijs. Kleinere tegels zijn doorgaans duurder dan grotere tegels vanwege de extra kosten die gepaard gaan met het produceren en inpakken van kleinere Portugese tegels.
 4. Productiemethode: De methode waarmee de cementtegels worden geproduceerd, kan ook van invloed zijn op de prijs. Met de handgemaakte tegels zijn vaak duurder dan machinaal gemaakte tegels vanwege het arbeidsintensieve productieproces.
 5. Merk en kwaliteit: Net als bij andere producten kan het merk en de kwaliteit van de tegels van invloed zijn op de prijs. Tegels van hogere kwaliteit of van bekende merken zullen vaak duurder zijn dan tegels van mindere kwaliteit of minder bekende merken.
 6. Beschikbaarheid: De beschikbaarheid van de tegels kan ook van invloed zijn op de prijs. Als de tegels moeilijk te vinden zijn of alleen verkrijgbaar zijn via gespecialiseerde dealers, kan de prijs hoger zijn vanwege de extra kosten die gepaard gaan met het verkrijgen van de tegels.

Al deze factoren kunnen invloed hebben op de prijs van cementtegels. Bij het kiezen van cementtegels is het belangrijk om rekening te houden met deze factoren en te bepalen welke tegels het beste passen bij jouw behoeften en budget.

Op onze product pagina staan alle prijzen per tegel vermeld. U komt dus nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Hoeveel impregneermiddel heb ik nodig voor de cementtegels?

Hoeveel impregneermiddel je nodig hebt voor cementtegels is afhankelijk van de oppervlakte van de tegels en het type impregneermiddel dat je gebruikt. Over het algemeen wordt aangeraden om de tegels vijf tot zes keer te impregneren voor optimale bescherming tegen vlekken en vocht.

Als vuistregel kan je aannemen dat je ongeveer 1 liter impregneermiddel nodig hebt per 4 vierkante meter cementtegels . Dit kan echter variëren afhankelijk van de porositeit van de tegels en het type impregneermiddel dat je gebruikt.

Het is altijd het beste om de instructies van de fabrikant van het impregneermiddel te volgen, omdat deze specifieke aanbevelingen zal hebben voor de hoeveelheid product die nodig is voor jouw specifieke tegels. Ook kan het verstandig zijn om wat extra impregneermiddel te kopen, zodat je zeker genoeg hebt om de tegels meerdere keren te impregneren.

Koop dus altijd het impregneermiddel bij FLOORZ. Zo houdt u altijd uw garantie op de tegels.

Wat kosten Portugese cementtegels?

De kosten van Portugese cementtegels variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ontwerp, de grootte, de dikte, de productiemethode, de kwaliteit en de beschikbaarheid. Over het algemeen kan je uitgaan van een prijs van ongeveer €70 tot €150 per vierkante meter, maar dit kan hoger of lager zijn, afhankelijk van de specifieke tegels die je kiest.

Handgemaakte cementtegels zijn doorgaans duurder dan machinaal vervaardigde tegels, vanwege het arbeidsintensieve productieproces. Daarnaast kunnen tegels met complexere patronen of unieke kleuren ook duurder zijn dan eenvoudigere tegels.

Het is altijd verstandig om prijzen te vergelijken bij verschillende leveranciers en te informeren naar eventuele kortingen bij het kopen van grotere hoeveelheden. Houd er ook rekening mee dat er mogelijk extra kosten zijn voor het impregneren van de tegels, het leggen van de tegels en het onderhouden van de vloer in de toekomst.

Hoeveel wegen de cementtegels?

De gewicht van cementtegels kan variëren afhankelijk van de grootte, dikte en het patroon van de tegels. Over het algemeen weegt een cementtegel van standaardformaat (20×20 cm) en gemiddelde dikte (16 mm) ongeveer  35 kg per m2

Het totale gewicht van de tegels die je nodig hebt voor jouw project hangt af van het oppervlakte van de vloer of wand die je wil bedekken en het aantal tegels dat je nodig hebt om dit te doen. Het kan dus verstandig zijn om het totale gewicht van de tegels te berekenen voordat je ze aanschaft, zodat je er zeker van bent dat de vloer of wand het gewicht kan dragen.

Als je de tegels zelf gaat transporteren, kan het ook handig zijn om het totale gewicht van de tegels te berekenen om te bepalen hoeveel lading je voertuig kan dragen en om ervoor te zorgen dat je veilig kan laden en lossen.

1 doosje Portugese cementtegels weegt ongeveer 17 kilogram.

Portugese cementtegels in je badkamer gebruiken?

Ja, cementtegels kunnen in de badkamer worden gelegd. Cementtegels zijn duurzaam, slijtvast en hebben een hoge weerstand tegen vocht, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen in vochtige ruimtes zoals badkamers.

Het is wel belangrijk om de tegels goed te onderhouden en te impregneren, zodat ze beschermd zijn tegen vocht en vuil. Daarnaast is het aan te raden om de tegels te laten leggen door een ervaren tegelzetter, om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier worden geïnstalleerd en waterdicht worden afgewerkt.

Ook moet je er rekening mee houden dat cementtegels gevoelig kunnen zijn voor zure en bijtende stoffen, zoals sommige schoonmaakmiddelen. Het is daarom belangrijk om alleen milde reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van cementtegels.

Kan ik cementtegels in de tuin leggen?

Ja, cementtegels kunnen in de tuin worden gelegd, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor cementtegels die geschikt zijn voor buitengebruik. Niet alle cementtegels zijn hiervoor geschikt, omdat ze gevoelig kunnen zijn voor vocht en vorst. Tegels die geschikt zijn voor buitengebruik hebben vaak een hogere dichtheid en zijn daardoor beter bestand tegen de invloeden van het weer.

Ten tweede moet de ondergrond waarop de tegels worden gelegd stabiel en vlak zijn. Als de ondergrond niet vlak is, kunnen de tegels breken of scheef gaan liggen. Het is daarom aan te raden om de ondergrond goed te egaliseren voordat je begint met het leggen van de tegels.

Ten derde is het belangrijk om de tegels goed te onderhouden en te beschermen tegen vuil en vocht. Je kan de tegels impregneren om ze waterafstotend te maken en zo beschermen tegen vocht. Ook kan je regelmatig de tegels schoonmaken en eventuele groene aanslag verwijderen om ze in goede conditie te houden.

Ten slotte moet je er rekening mee houden dat cementtegels gevoelig kunnen zijn voor zure en bijtende stoffen, zoals sommige schoonmaakmiddelen en tuinchemicaliën. Het is daarom belangrijk om alleen milde reinigingsmiddelen te gebruiken die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van cementtegels, en om voorzichtig te zijn met het gebruik van tuinchemicaliën in de buurt van de tegels. Ook kunnen cementtegels verkleuren in de zon.

Gezien het bovenstaande zal FLOORZ altijd adviseren om voor buitengebruik te kiezen voor de antieke keramische tegels.

Waar koop je het beste je cementtegels?

Er zijn verschillende plaatsen waar je cementtegels kunt kopen, zowel online als in fysieke winkels. Het beste is om te kiezen voor een betrouwbare leverancier met ervaring in het verkopen en produceren van cementtegels.

Als je op zoek bent naar authentieke cementtegels in traditionele patronen, kan je bijvoorbeeld terecht bij gespecialiseerde tegelwinkels of -leveranciers. Zij hebben vaak een ruime keuze aan verschillende patronen en kleuren en kunnen je adviseren over de beste opties voor jouw project.

Als je op zoek bent naar meer eigentijdse of moderne cementtegels, kan je ook terecht bij design- en interieurwinkels die gespecialiseerd zijn in unieke en trendy tegels.

Daarnaast kan je ook online op zoek gaan naar cementtegels. Veel leveranciers bieden hun producten online aan en hebben vaak ook informatie en foto’s beschikbaar om je te helpen bij het maken van een keuze.

Het is altijd verstandig om verschillende leveranciers te vergelijken en offertes op te vragen voordat je cementtegels aanschaft, zodat je zeker weet dat je de beste prijs en kwaliteit krijgt. Bij FLOORZ zit je in ieder geval goed. Wij hebben al ruim 20 jaar ervaring en bieden naast traditionele motieven ook eigen ontwerpen aan. Zo krijg je altijd iets unieks!

Vragen de Portugese cementtegels veel onderhoud?

Het is belangrijk om cementtegels regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ze in goede conditie te houden.

Het onderhoud van cementtegels bestaat voornamelijk uit het regelmatig schoonmaken van de tegels en het beschermen tegen vuil en vocht. Je kunt cementtegels impregneren om ze waterafstotend te maken en te beschermen tegen vocht. Ook kan je regelmatig de tegels schoonmaken met een mild reinigingsmiddel zoals Floorzeep  om ze in goede conditie te houden.

Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te zijn met bijtende stoffen en zuren in de buurt van de tegels, omdat deze toplaag kunnen aantasten en vlekken kunnen veroorzaken. Gebruik daarom alleen milde reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor cementtegels en vermijd het gebruik van bijtende stoffen in de buurt van de tegels.

Het is ook aan te raden om cementtegels te beschermen tegen krassen en slijtage door bijvoorbeeld meubels te voorzien van viltjes en de tegels regelmatig te onderhouden. Door regelmatig onderhoud en goede bescherming kunnen cementtegels echter lang meegaan en blijven ze er mooi uitzien. Portugese cementtegels worden door de jaren heen alleen maar mooier en mooier!

Hoe kan ik cementtegels het beste schoonmaken?

Gebruik voor het dagelijkse onderhoud van uw vloer van cementtegels altijd de door ons aanbevolen Floorzeep concentraat.

Portugese tegel Antwerpen

Wij hebben fysiek geen winkel meer in Antwerpen. Al onze cementtegels zijn nu te zien in onze concept store in Nederland. Maar je kunt ook makkelijk onze collectie Portugese tegels online bekijken en makkelijk samples bestellen. We bezorgen je tegels door gans België.

Verkopen jullie ook goedkope Portugese cementtegels?

We hebben altijd wel een paar mooie aanbiedingen voor jou. Je kunt deze vinden op onze aanbiedingspagina.

Verkopen jullie ook antieke Portugese tegels?

De Portugese cementtegels die wij verkopen zijn altijd nieuwe cementtegels of replica cementtegels. Maar je kunt bij ons ook terecht voor de echte oude en antieke vloertegels. Deze zijn meer dan 100 jaar oud en worden gerecupereerd uit oude gebouwen en herenhuizen in Frankrijk en België.

Plaatsen jullie ook Portugese cementtegels?

Wij plaatsen zelf geen cementtegels, maar iedere tegelzetter zou dit klusje moeten kunnen klaren. Je kunt op onze website ook veel informatie vinden hoe onze Portugese tegels te plaatsen. Succes met klussen!

Hoe dik zijn jullie cementtegels?

De dikte van onze meeste cement tegels is 16 mm, maar we hebben ook tegels in onze collectie met een dikte van 15 mm.

Hou er ook rekening mee dat er altijd margeverschillen in deze dikte zitten. Hou dus altijd een werkhoogte aan van ongever 2 a 2,2 cm. Dus cementtegel + lijmlaag.

Bezorgen jullie ook ?

Natuurlijk is het mogelijk om uw bestelling bij u thuis te laten bezorgen. Op de offerte staat altijd gespecificeerd wat de bezorgkosten naar uw adres bedragen.

Wat is de dikte van de oude vloertegels?

De antieke vloertegels zijn ongeveer even dik als een Portugese tegel. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen. Breng daarom altijd een bezoekje aan onze showroom om de dikte te bepalen.

Wat zijn Portugese patroontegels?

Het fabricageproces van patroontegels is al zeer oud. Er wordt een cementmengsel in een tegel mal gestrooid. Daarop komt een motief mal met het gewenste patroon. In deze motief mal wordt een mengsel van vloeibare marmerpoeder gegoten. Zodra alle figuren zijn ingekleurd wordt de motief mal verwijderd en wordt het geheel onder hoge druk samengeperst. Het resultaat: een cementtegel. Cementtegels worden in verschillende landen gefabriceerd. Cementtegels zijn poreus en zullen moeten worden behandeld.

Waar moet ik rekening me te houden bij de aankoop van antieke vloertegels?

Onze oude vloertegels zijn gemiddeld 100 jaar oud en destijds handgemaakt. Het is dan ook begrijpelijk dat de uitstraling van een oude vloer altijd imperfecties vertoond. Dit kan zich uiten in kleurverschillen, barstjes/scheurtjes en kleine beschadigingen of gebruikerssporen. Juist door deze tegels te hergebruiken en in een nieuw interieur te plaatsen, krijgt u de karakteristieke, levendige en authentieke uitstraling.
Bij de aankoop van onze oude vloertegels kan het zo zijn dat u rekening dient te houden met een percentage tot 10% uitval.

Wij besteden onze uiterste zorg om garant te kunnen staan voor het product dat we afleveren.
Toch willen we u adviseren om uw bestelling altijd zelf te controleren. Eventuele reclamaties dienen binnen 48 uur bij Floorz via email te zijn gemeld.

Wat is het verschil tussen Marokkaanse cementtegels en Portugese cementtegels?

Het productieproces voor beide cementtegels is in ieder geval gelijk. De Portugese tegels zijn echter veel beter van kwaliteit vandaar dat we geen Marokkaanse cementtegels in ons assortiment hebben opgenomen. De kwaliteit van het marmerpoeder dat we gebruiken voor de fabricage van onze Portugese tegels is van betere kwaliteit en ook de druk waaronder we onze Portugese tegels persen is hoger dan die bij Marokkaanse cementtegels. Daardoor krijgen we een gladder oppervlak en zijn de cementtegels veel minder gevoelig voor vuil en vlekken.

Hoe breed moet de voeg zijn tussen de Portugese tegels en cementtegels?

Het mooiste is om een voeg te gebruiken van maximaal 1,5 mm. Zo voorkom je dat de patronen te veel worden onderbroken.

Moeten de Portugese tegels en cementtegels altijd worden geïmpregneerd?

Ja! Cementtegels zijn namelijk poreus en kunnen daardoor sneller vlekken en vocht opnemen dan bijvoorbeeld keramische tegels. Door cementtegels te impregneren, wordt er een beschermlaag aangebracht die de tegels waterafstotend maakt en beschermt tegen vuil en vlekken.

Door het impregneermiddel aan te brengen, wordt voorkomen dat vuil en vocht diep in de tegels kunnen doordringen. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat er een beschermlaag ontstaat die de tegels water- en vuilafstotend maakt, terwijl het toch ademend blijft.

Als cementtegels niet worden geïmpregneerd, is het mogelijk dat ze vlekken gaan vertonen en sneller slijten. Bovendien kan vocht dat in de tegels dringt, de tegels beschadigen en loslaten. Het impregneren van cementtegels is daarom zeker aan te raden om de levensduur en het uiterlijk van de tegels te verlengen.

Hoe zijn de Portugese tegels en cementtegels verpakt?

Onze cementtegels zitten stevig verpakt in kartonnen doosjes

20x20cm cementtegels 12 stuks of 13 stuks per doosje = +-0,48 m2
14x14cm cementtegels 24 stuks per doosje = 0,48 m2

Alle bestellingen kunnen ook op pallet worden geleverd.
We beschikken over een heftruck die een pallet makkelijk in uw busje of aanhangwagen kan zetten

Portugese cementtegels Brussel

Portugese tegels Brussel? Wij leveren door heel Nederland. We hebben geen fysieke winkel in Brussel, maar leveren binnen 48 uur aan huis.

Portugese cementtegels keramisch

Wij verkopen ook keramische tegels met motieven. Dat zijn altijd de antieke keramische patroontegels.

Portugese cementtegels Hasselt

U bent op zoek naar Portugese tegels in Hasselt en hebt stad en land afgezocht naar de mooiste patronen. Dan bent u bij FLOORZ aan het juiste adres. Wij bezorgen uw bestelling tegen een vast tarief naar Hasselt.
Onze collectie Portugese tegels kunt u alvast vanuit uw luie stoel online bekijken.

Portugese cementtegels leggen kosten

De kosten voor het leggen van cementtegels kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de klus, de moeilijkheidsgraad van het patroon en de arbeidskosten van de tegelzetter. Over het algemeen kan het leggen van cementtegels duurder zijn dan het leggen van keramische tegels, omdat het een arbeidsintensiever proces is en meer aandacht vereist voor het leggen van het patroon.

Een indicatie van de kosten voor het leggen van cementtegels kan worden gegeven in de vorm van een prijs per vierkante meter, die meestal varieert van ongeveer € 50 tot € 100 per vierkante meter, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Dit bedrag omvat meestal de kosten van het leggen van de tegels, inclusief de kosten van het benodigde materiaal zoals de tegellijm en voegmiddel. Het is wel belangrijk om te onthouden dat de uiteindelijke kosten van het leggen van cementtegels afhangen van de specifieke omstandigheden van de klus, en dat het altijd aan te raden is om verschillende offertes van professionele tegelzetters te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Kun je cementtegels op houten vloer leggen?

Het is mogelijk om cementtegels op een houten vloer te leggen, maar het vereist wel extra aandacht en voorbereiding om ervoor te zorgen dat de tegels goed worden ondersteund en niet breken of loskomen. Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden als je cementtegels op een houten vloer wilt leggen:

 1. Zorg ervoor dat de houten vloer stevig genoeg is om het extra gewicht van de tegels te dragen. Een houten vloer moet minimaal 18 mm dik zijn om tegels te ondersteunen.
 2. Leg een laag van minimaal 15 mm dik cement of een speciaal geschikt ontkoppelingsmembraan op de houten vloer. Dit zorgt voor een stabiele ondergrond en voorkomt dat de tegels breken of loskomen door beweging van de houten vloer.
 3. Gebruik een sterke, flexibele tegellijm die geschikt is voor het leggen van cementtegels op een houten vloer. De tegellijm moet flexibel zijn om beweging van de houten vloer op te vangen.
 4. Zorg ervoor dat de tegels goed worden gevoegd om te voorkomen dat vuil en vocht onder de tegels doordringen.

Als je twijfelt over het leggen van cementtegels op een houten vloer, is het altijd aan te raden om advies te vragen aan een professionele tegelzetter.

Vraag je tegelzetter of aannemer om advies voor jouw persoonlijke situatie.

Zijn Portugese tegels onderhoudsvrij?

Cementtegels zijn over het algemeen niet onderhoudsvrij, maar met de juiste zorg en regelmatig onderhoud kunnen ze jarenlang meegaan en er nog steeds fantastisch uitzien. Onthoud dat geen enkele vloer onderhoudsvrij is.

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om cementtegels te onderhouden, is ze regelmatig schoonmaken. Veeg of stofzuig de tegels regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Gebruik vervolgens een mild reinigingsmiddel, zoals een mengsel van warm water en een zachte zeep, om de tegels schoon te maken. Wij adviseren het gebruik van Floorzeep. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen of schurende reinigingsmiddelen op cementtegels, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen en de tegels kunnen verkleuren.

Het is ook belangrijk om cementtegels regelmatig te impregneren om ze te beschermen tegen vuil en vocht. Impregneren kan de tegels helpen om hun oorspronkelijke kleur en glans te behouden en kan voorkomen dat vlekken in het oppervlak binnendringen.

Ten slotte is het belangrijk om de tegels niet bloot te stellen aan overmatige hitte, zware voorwerpen of krassen. Cementtegels zijn relatief kwetsbaar en kunnen breken of barsten als ze worden blootgesteld aan te veel druk of gewicht.

Over het algemeen vereisen cementtegels dus wel enig onderhoud, maar met de juiste zorg en regelmatige reiniging kunnen ze jarenlang meegaan en er prachtig uitzien.

Hoe kan ik van jullie cementtegels ook stalen of samples aanvragen?

Dat is geen probleem. Gebruik hiervoor het sampleformulier op onze website. Dat is de groene button.

Kan ik Portugese cementtegels verlijmen?

Ja, cementtegels kunnen worden verlijmd met een geschikte tegellijm. Het is belangrijk om de juiste lijm te kiezen, afhankelijk van het type cementtegel dat je hebt en de ondergrond waarop je de tegels gaat leggen. Sommige cementtegels hebben bijvoorbeeld een poreus oppervlak dat meer lijm vereist, terwijl andere tegels mogelijk een speciale lijm nodig hebben om te hechten aan de ondergrond.

Het is ook belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het aanbrengen van de lijm. Zorg ervoor dat je de lijm gelijkmatig aanbrengt met een lijmkam en de tegels stevig op hun plaats drukt. Nadat de tegels zijn geplaatst, is het belangrijk om ze goed te laten drogen voordat je erop loopt of de voegen aanbrengt.

Het verlijmen van cementtegels kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om de tegels te installeren. Houd er echter rekening mee dat verlijmde tegels minder gemakkelijk te vervangen zijn dan tegels die zijn gelegd met behulp van de traditionele methode van zand en cement.

Hoe kan ik cementtegels zagen of slijpen?

Om cementtegels op maat te zagen of te slijpen, kun je gebruik maken van een diamantzaag of diamantslijpschijf. Het is belangrijk om hierbij de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen en beschermende kleding en een stofmasker te dragen, omdat het zagen en slijpen van cementtegels stof en puin kan produceren.

Voordat je begint met zagen of slijpen, meet je de tegel zorgvuldig op en markeer je de lijnen waarop je de tegel wilt snijden. Gebruik vervolgens de diamantzaag of -slijpschijf om langs de gemarkeerde lijnen te zagen of slijpen. Zorg ervoor dat je de tegel stevig vasthoudt en geleidt tijdens het zagen of slijpen, om te voorkomen dat deze breekt of barst.

Als je cementtegels op maat wilt zagen of slijpen, kun je dit het beste laten doen door een professionele tegelzetter of vakman die ervaring heeft met het werken met cementtegels. Op deze manier weet je zeker dat de tegels op de juiste manier worden gesneden en dat ze veilig en goed worden geïnstalleerd.

Zijn cementtegels mat?

Ja, over het algemeen zijn cementtegels mat. Cementtegels worden gemaakt van cement, zand, pigmenten en soms marmerpoeder, en worden gevormd door het samenvoegen van verschillende lagen. De bovenste laag van cementtegels wordt meestal glad gemaakt, maar niet gepolijst of geglazuurd, waardoor ze een matte afwerking hebben. Dit is een van de kenmerken van cementtegels die ze zo populair maakt, omdat het zorgt voor een subtiele, natuurlijke uitstraling.

Zijn cementtegels duur?

Cementtegels kunnen duurder zijn dan standaard keramische tegels, maar het hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, de complexiteit van het ontwerp en de kwaliteit van het materiaal. Over het algemeen zijn cementtegels handgemaakt en worden ze met veel zorg en vakmanschap geproduceerd, wat bijdraagt aan hun hogere prijs.

Het is ook belangrijk om op te merken dat cementtegels duurzaam zijn en lang meegaan, waardoor ze een goede investering kunnen zijn voor uw huis of bedrijf. Bovendien kunnen cementtegels een unieke en aantrekkelijke uitstraling geven aan elke ruimte, wat kan bijdragen aan de esthetiek en de waarde van het pand.

Als u op zoek bent naar cementtegels en prijs een belangrijke factor is, is het raadzaam om verschillende leveranciers te vergelijken en offertes aan te vragen. Door verschillende opties te vergelijken, kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden die past bij uw budget en ontwerpwensen.

Verkopen jullie alleen echte patroontegels?

Jazeker!  Wij verkopen alleen tegels die we zelf mooi vinden. En die met de hand gemaakt zijn. Voor ons dus geen imitatie Portugese tegels, Portugese tegels met print of ander nep spul.

Google Reviews

Hoor het ook eens van een ander

Onze tegels worden met zorg en aandacht geproduceerd. We besteden veel aandacht aan kwaliteit en service.

Lees meer reviews

Tegels van goede kwaliteit en een prachtige showroom!

5/5
Pascalle Willems

Goede uitleg en personeel denkt mee met he ideetjes
Top op Instagram

5/5
Franca Versmissen

Heelveel mooie tegels in de Portugezen motieven

5/5
Mc Faasse
Grootste collectie cementtegels

Grootste collectie
cementtegels

> 30.000 m2 op voorraad

Portugese tegels

Eigen productie
Portugese tegels

Topkwaliteit cementtegels

Persoonlijk advies op maat

Kom langs in
onze showroom

Persoonlijk advies op maat

Snelle levering Portugese tegel

Razendsnelle
levering

Snel & Gemakkelijk