• Grootste collectie cementtegels
  • Eigen productie Portugese tegels
  • Razendsnelle levering

Portugese tegels

Een Portugese tegel kopen

Portugese Cementtegels worden op een ambachtelijke manier gemaakt met behulp van een mengsel van cement, zand, pigmenten en marmerpoeder. Hieronder vind je een stap-voor-stap proces van hoe cementtegels traditioneel worden gemaakt:

  1. Voorbereiding van de mallen: Om cementtegels te maken, worden eerst de mallen voorbereid. Dit zijn koperen frames die meestal in de vorm van een vierkant zijn, en die de grootte en vorm van de uiteindelijke tegel bepalen.
  2. Voorbereiding van de cementmix: Het mengsel van cement, zand, pigmenten en marmerpoeder wordt gemaakt in een grote kuip. De verhoudingen van elk ingrediënt zijn van groot belang om de kwaliteit van de tegels te waarborgen.
  3. Het gieten van de cementmix: De cementmix wordt in de voorbereide mallen gegoten, waarbij de verschillende kleuren en patronen worden gecreëerd door de verschillende pigmenten en het marmerpoeder op een specifieke manier te mengen.
  4. Persen van de tegels: De cementmix wordt vervolgens met een pers in de mal geperst om de cementtegel te vormen. Dit proces zorgt ervoor dat de tegel stevig en compact wordt.
  5. Uitharden van de tegels: Na het persen worden de cementtegels enkele dagen in een waterbad gelaten om uit te harden om daarna te drogen te leggen.
  6. Reiniging en afwerking: Na het uitharden worden de tegels  gereinigd. De tegels worden vervolgens afgewerkt door ongewenste randen weg te schuren.
  7. Impregneren: De cementtegels worden eenmalig  geïmpregneerd om ze te beschermen tegen vocht en vuil.

Elke Portugese tegel wordt dus stuk voor stuk met de hand gemaakt door vaklui. Daar kan geen moderne machinaal gemaakte printtegel aan tippen.

Je kunt de Portugese tegels van FLOORZ toepassen als vloertegel en als wandtegel. Wil je nog meer inspiratie opdoen? Breng dan een bezoekje aan onze toonzaal en ontvang een gratis persoonlijk advies.

FLOORZ  heeft een unieke collectie patroontegels, cementtegels en zelliges. En met meer dan 30.000 m2 tegels direct uit voorraad leverbaar, grijpt u niet snel mis…

Portugese cementtegels Impregneren

Portugese cementtegels zijn poreus van aard en daarom moeten ze worden geïmpregneerd om te voorkomen dat vocht en vuil in de tegels doordringen. Het impregneren van Portugese cementtegels is een eenvoudig proces dat kan worden uitgevoerd met een impregneermiddel.

Het impregneren van Portugese cementtegels is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat ze hun schoonheid en duurzaamheid behouden. Het impregneermiddel beschermt de tegels tegen vocht en vuil en helpt ze langer mee te gaan. Lees voor het gebruik dus altijd goed door hoe je onze cementtegels het beste kunt plaatsen.

Grootste collectie cementtegels

Grootste collectie
cementtegels

> 30.000 m2 op voorraad

Portugese tegels

Eigen productie
Portugese tegels

Topkwaliteit cementtegels

Persoonlijk advies op maat

Kom langs in
onze showroom

Persoonlijk advies op maat

Snelle levering Portugese tegel

Razendsnelle
levering

Snel & Gemakkelijk